Різотто – італійська страва, в основі якого варений великий рис. Приготувати його можна дуже просто і саме завдяки своїй лаконічності і неймовірного смаку, воно стало популярно не тільки в Північній Італії, але і у всьому світі.
Все, що вам буде потрібно для частування – це парочка простих рецептів і мультиварка. Адже приготувати його в домашніх умовах більше не складає труднощів: у місцевих магазинчиках зараз можна знайти все, що послужить прекрасною заправкою до майбутнього страв. Тому, сьогодні ви дізнаєтеся span> як b> приготувати b> смачний span> різотто в мультиварці < / b> і які інгредієнти вам для цього будуть потрібні. span>
Основний інгредієнт strong>
Кожен рецепт відрізняється, але основні компоненти завжди залишаються колишніми, а це – рис, а точніше його сорт. Справа в тому, що для різотто використовується три сорти рису: Arborio, Carnaroli, Vialone Nano і Baldo – вони мелкозерновие, короткі і круглозерністий. Span>
Найбільш популярний на українському ринку – арборіо. При його варінні відбувається виділення крохмалю, що робить страву ще більш тягучим і він отримує свою кремову текстуру. Єдиний мінус – є варто відразу після приготування, інакше воно охолоне і перестане бути таким смачним і ніжним. Італійці часто використовують цей вид рису для легких рецептів, де не потрібно багато складних span> продуктів для різотто b> . Span>
Інший вид, який використовується найчастіше в Італії – карнаролі. Він відрізняється від арбаріо тим, що має більш витягнуту форму і менший розмір. При готуванні вона не так сильно розбухає, але все одно має приголомшливий кремовий смак. Карнаролі ідеально підійде до овочів, курки і риби. Span>
Третій вид, віалоне нано, підійде тим, хто не досить впевнений у своїх кулінарних навичках. Він вбирає більше води, але не розм’якшується так сильно і не стає таким кремовим на смак, як арборіо. З рисом такого виду можна прекрасно комбінувати з морепродуктами, де поєднання даного сорту буде тільки плюсом. Span>
Шафран strong>
Чи необхідно дана спеція для ідеального страви? Багато хто може вас запевнити, що без нього різотто не отримає того відтінку й аромату, але ми в першу чергу готуємо тільки для себе і якщо у вас під рукою не виявилося шафрану – можете видихнути. Бігти в найближчий магазин за ним вас ніхто не зазиває. Адже насамперед готування повинна приносити задоволення! Span>
В span> мультиварці b> різотто b> : яке воно виходить span>
Більшість напевно навіть не здогадується, але рис в цьому страві не варитися, а саме обсмажується, а лише потім гаситься в ємності в маслі з додаванням різних інгредієнтів (курка, морепродукти, овочі і т.д.). Шеф-кухарі завжди використовують в приготуванні курячий бульйон і / або біле вино. У вас на кухні такого не виявилося? Зовсім не страшно! Додавайте в точно таких же пропорціях звичайний окріп. Span>
Рецепти в мультиварці strong>
Ми розуміємо, наскільки буває не під силу вийти в магазин докупити зайві продукти для чергового страви (особливо, якщо ці інгредієнти в вашому районі рідкісні). З цієї причини ми пропонуємо готувати з того, що є на кухні! Ніяких складних рецептів і труднонаходімих інгредієнтів – всі необхідні можна купити, як в маленькому магазинчику, так і в великому супермаркеті. Починаємо! Span>
Ризотто в мультиварці з куркою b>
Для приготування 4 порцій вам буде потрібно: span>
Ul>
Покрокова інструкція: span>
Ol>
Також можна його приправити тертим Твері сиром – можете використовувати що гауду, так і пармезан. Сир не тільки додасть аромату, але і послужить прекрасним завершальним штрихом. Span>
Ризотто в мультиварці з овочами b>
Для 4 порцій знадобиться: span>
Ul>
Як бачите, кількість інгредієнтів практично не змінилося. Тепер можемо приступати до готування: span>
Ol>
Спробуйте прикрасити блюдо сиром і зеленню. Замість заморожених овочів ви можете використовувати і свіжі, в такому випадку випаровувати зайву воду не потрібно – смажте хвилин 5. span>
Ризотто в мультиварці з грибами b>
Для такого ароматного і неймовірно тягучого страви можна використовувати абсолютно різні гриби – починаючи від звичних білих і закінчуючи японськими шитаке. Тут потрібні лише знання, яким чином вони готуються. Ми ж розглянемо рецепт саме з печерицями. Span>
На 4 порції вибирайте: span>
Ul>
Завдяки вершкам різотто вийде ніжним і неймовірно смачним. А зараз до готування: span>
Ol>
Подавайте блюдо теплим, посипавши для смаку і аромату потертим пармезаном або будь-яким іншим твердим сиром. Span>