Як приготувати різотто в мультиварці, вибираємо рис правильно Leave a comment

Різотто – італійська страва, в основі якого варений великий рис. Приготувати його можна дуже просто і саме завдяки своїй лаконічності і неймовірного смаку, воно стало популярно не тільки в Північній Італії, але і у всьому світі.

Все, що вам буде потрібно для частування – це парочка простих рецептів і мультиварка. Адже приготувати його в домашніх умовах більше не складає труднощів: у місцевих магазинчиках зараз можна знайти все, що послужить прекрасною заправкою до майбутнього страв. Тому, сьогодні ви дізнаєтеся як приготувати смачний різотто в мультиварці < / b> і які інгредієнти вам для цього будуть потрібні.

Основний інгредієнт

Кожен рецепт відрізняється, але основні компоненти завжди залишаються колишніми, а це – рис, а точніше його сорт. Справа в тому, що для різотто використовується три сорти рису: Arborio, Carnaroli, Vialone Nano і Baldo – вони мелкозерновие, короткі і круглозерністий.

Найбільш популярний на українському ринку – арборіо. При його варінні відбувається виділення крохмалю, що робить страву ще більш тягучим і він отримує свою кремову текстуру. Єдиний мінус – є варто відразу після приготування, інакше воно охолоне і перестане бути таким смачним і ніжним. Італійці часто використовують цей вид рису для легких рецептів, де не потрібно багато складних продуктів для різотто .

Інший вид, який використовується найчастіше в Італії – карнаролі. Він відрізняється від арбаріо тим, що має більш витягнуту форму і менший розмір. При готуванні вона не так сильно розбухає, але все одно має приголомшливий кремовий смак. Карнаролі ідеально підійде до овочів, курки і риби.

Третій вид, віалоне нано, підійде тим, хто не досить впевнений у своїх кулінарних навичках. Він вбирає більше води, але не розм’якшується так сильно і не стає таким кремовим на смак, як арборіо. З рисом такого виду можна прекрасно комбінувати з морепродуктами, де поєднання даного сорту буде тільки плюсом.

Шафран

Чи необхідно дана спеція для ідеального страви? Багато хто може вас запевнити, що без нього різотто не отримає того відтінку й аромату, але ми в першу чергу готуємо тільки для себе і якщо у вас під рукою не виявилося шафрану – можете видихнути. Бігти в найближчий магазин за ним вас ніхто не зазиває. Адже насамперед готування повинна приносити задоволення!

В мультиварці різотто : яке воно виходить

Більшість напевно навіть не здогадується, але рис в цьому страві не варитися, а саме обсмажується, а лише потім гаситься в ємності в маслі з додаванням різних інгредієнтів (курка, морепродукти, овочі і т.д.). Шеф-кухарі завжди використовують в приготуванні курячий бульйон і / або біле вино. У вас на кухні такого не виявилося? Зовсім не страшно! Додавайте в точно таких же пропорціях звичайний окріп.

Рецепти в мультиварці

Ми розуміємо, наскільки буває не під силу вийти в магазин докупити зайві продукти для чергового страви (особливо, якщо ці інгредієнти в вашому районі рідкісні). З цієї причини ми пропонуємо готувати з того, що є на кухні! Ніяких складних рецептів і труднонаходімих інгредієнтів – всі необхідні можна купити, як в маленькому магазинчику, так і в великому супермаркеті. Починаємо!

Ризотто в мультиварці з куркою

Для приготування 4 порцій вам буде потрібно:


  • Куряча купа – 500 грамів
  • Середня цибулина
  • Рис – 2 склянки
  • Біле сухе вино – 50 мл (можна виключити)
  • Вода – 3 склянки
  • Оливкова олія – ​​2 столові ложки
  • Сіль і перець за смаком

    Покрокова інструкція:

    1. Дрібно наріжте цибулю.
    2. Курку поріжте на дрібні шматочки (приблизно 3 см з кожного боку).
    3. Промийте рис кілька разів.
    4. Запустіть на мультиварці режим «Жарка». У чашу налийте оливкова олія і приступайте до обсмажування цибулі протягом 3 хвилин.
    5. Додавайте до цибулі нарізану заздалегідь курку і продовжуйте обсмажувати в режимі «Жарка» ще 7 хвилин.
    6. Після додайте промитий рис, вино (за бажанням) і обсмажуйте ще 3-4 хвилини.
    7. Вилийте в чашу воду, додайте улюблені спеції і включайте режим «Рис», який готуватиме ваше блюдо протягом 20 хвилин .
    8. Подавайте блюдо гарячим!

      Також можна його приправити тертим Твері сиром – можете використовувати що гауду, так і пармезан. Сир не тільки додасть аромату, але і послужить прекрасним завершальним штрихом.

      Ризотто в мультиварці з овочами

      Для 4 порцій знадобиться:


      • Заморожені овочі – 300 грам
      • Рис – 2 склянки
      • Помідор – 1 шт
      • Морква – 1 шт
      • Вода – 3 склянки
      • Оливкова олія – ​​2 столові ложки
      • Спеції за смаком

        Як бачите, кількість інгредієнтів практично не змінилося. Тепер можемо приступати до готування:

        1. Перед приготуванням страви готуємо наші продукти – нарізаємо моркву і помідор, моєму рис.
        2. Розігрійте масло в ємності мультиварки на режимі «Жарка», додайте порізану моркву, обсмажуйте 3 хвилини.
        3. Тепер черга заморожених овочів – викладайте їх до морквині, заздалегідь не розморожуючи. Продовжуйте готувати на режимі «Жарка» до випарювання рідини.
        4. Слідом викладіть помідор, прожарьте його ще пару хвилин.
        5. Промитий рис закидайте в чашу і обсмажуйте блюдо в такому режимі ще хвилин 5.
        6. Посоліть блюдо і додайте необхідну воду, готуйте 20 хвилин, переключивши на режим «Рис».

          Спробуйте прикрасити блюдо сиром і зеленню. Замість заморожених овочів ви можете використовувати і свіжі, в такому випадку випаровувати зайву воду не потрібно – смажте хвилин 5.

          Ризотто в мультиварці з грибами

          Для такого ароматного і неймовірно тягучого страви можна використовувати абсолютно різні гриби – починаючи від звичних білих і закінчуючи японськими шитаке. Тут потрібні лише знання, яким чином вони готуються. Ми ж розглянемо рецепт саме з печерицями.

          На 4 порції вибирайте:


          • Рис – 2 склянки
          • Бульйон курячий або окріп – 1 стакан
          • Гриби – 200 гр
          • Біле сухе вино – 50 мл (можна виключити)
          • Вершки – 100 г
          • Оливкова олія – ​​2 столові ложки
          • Лук – 1 шт
          • Сир за смаком

            Завдяки вершкам різотто вийде ніжним і неймовірно смачним. А зараз до готування:

            1. Заздалегідь поріжте гриби і цибулю на дрібні шматочки, промийте рис.
            2. Почніть смажити цибулю на режимі «Жарка».
            3. Коли цибуля стане прозорою, додайте до нього заздалегідь порізані гриби. Обсмажте їх разом з цибулею ще 5 хвилин.
            4. Наступним інгредієнтом в миску мультиварки кладіть промитий рис, потім вилийте вино (якщо хочете його використовувати) і прожарьте цю субстанцію 3 хвилини . Не забудьте помішувати.
            5. Після скористайтеся вершками, перемішайте хвилинку і сміливо додавайте після гарячий курячий бульйон або гарячу воду (не окріп). На цьому етапі ви можете додати спеції за смаком.
            6. Закривайте кришку, ставте режим «Рис» та залишайте готуватися на 20 хвилин.

              Подавайте блюдо теплим, посипавши для смаку і аромату потертим пармезаном або будь-яким іншим твердим сиром.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

SHOPPING CART

close