Борщ – блюдо, давно стало для нас буденним. Немає в ньому нічого
незвичайного, а рецепт борщу знає кожна українська господиня. Але мало хто
знає, що борщ – свого роду експеримент. Протягом століть рецепт
борщу змінювався і вдосконалювався, поки не став таким, яким ми його
знаємо … Приправлений чорним меленим перцем або стручком червоного,
з шматочком сала і декількома зубчиками часнику, борщ, немов оберіг,
завжди був і залишається для нас найголовнішим стравою. раніше українці
зазвичай їли пісний борщ. Тільки на свята борщ готували з м’ясом
– куркою, кроликом, качкою, гусаком, свининою, бараниною. Крім червоного
борщу готували також зелений борщ – додавали в блюдо щавель, лободу,
борщівник. Зараз рецептів борщу є неймовірна кількість –
напевно, стільки ж, скільки в Україні господинь, тому що у кожної
виходить свій, фірмовий, але неодмінно смачний борщ …
Div>
Div>
Div>
Div>
Інгредієнти (4-6 порцій): p>
М’ясо (яловичина або свинина) – 300 г
Картопля – 2-3 шт.
Капуста – 1/4 маленького качана
Морква – 1 шт. середнього розміру
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Томатна паста – 1 ст.л.
Буряк – 1 шт. середнього розміру
Лимонний сік – 2 ст.л.
Часник – 2-3 зубчики
М’ясний бульйон – 1,5 к.
Сіль, перець, зелень, лавровий лист – за смаком
Сметана для сервірування. P>
М’ясо промити, порізати невеликими шматочками. Лук нашаткувати.
Морква і буряк натерти на крупній тертці. За допомогою кнопки «Вибір
режимів »встановити програму« Жарка », натиснути кнопку« Старт ». коли
чаша нагріється, налити трохи рослинного масла і, не закриваючи
кришку, обсмажити до золотистого кольору цибулю. Потім додати моркву і
буряк, полити лимонним соком, смажити ще 5 хвилин, періодично
помішуючи. Потім в чашу додати м’ясо і томатну пасту і смажити ще
10 хвилин. В цей час картоплю порізати невеликими кубиками, капусту
нашаткувати.
Після закінчення обсмажування долити в чашу бульйон, додати картоплю,
капусту, сіль і перець. З допомогою кнопки «Вибір режимів» встановити
програму «Суп». Виставити час приготування 1 годину. Натиснути кнопку
«Старт».
Коли програма закінчиться, додати подрібнений часник, рубану
зелень і лавровий лист.
Залишити суп в режимі підігріву на 10-15 хв.
Подавати зі сметаною. P>
& Nbsp;