Хінкалі з м’ясом Leave a comment

Хінкалі з м’ясом – самий звичний варіант, в гірських селах частіше готують хінкалі з бараниною, в рівнинній частині – зі свининою і яловичиною. Хоча в Кахетії і Тушетії, звідки хінкалі родом, їх начиняють чим завгодно: сиром, яйцями, зеленню, картоплею. Принцип той же, що і у італійської піци, – було б тісто, а для начинки згодиться все, що є в будинку.
Традиційно м’ясо для фаршу рубали ножем, але сьогодні м’ясорубкою користуються навіть в самих патріархальних сім’ях.
Ліпити хінкалі досить складно, потрібно тренуватися. Всі знають, як складати «гармошку» з паперу? Принцип той же. Пальцями акуратно складати краї тіста, прикладаючи наступну складочку до попередньої. І так рухатися по колу. Важливо не випускати зібрані складочки з пальців і не допускати пропусків і пошкоджень в тесті. Стисніть зібрані складочки, щоб запечатати верхівку, і трохи поверніть верхівку, щоб складочки закрутилися.
Інгредієнти для тіста:
Пшеничне борошно – 2? чашки
Збиті яйця – 2 шт. (Використовуйте стаціонарний або ручний міксер)
Сіль – 1? ч. ложки
Вода – 1 ??? 3 чашки
Програма 14 – Тісто для піци
Інгредієнти для начинки:
М’ясо – 500 г (свинина або баранина, або 300 г яловичини + 200 г свинини)
Ріпчасту цибулю – 3 шт.
Курдючне сало за бажанням
Сіль, перець за смаком
1. Завантажте інгредієнти для тесту в хлібопіч.
2. М’ясо крупно наріжте, змішайте з рубаним луком і пропустіть через м’ясорубку. Якщо баранина жестковата, додайте у фарш трохи курдючного
сала. Посоліть, поперчіть і влийте приблизно півсклянки теплої води – стільки, скільки вбере в себе м’ясо. Ретельно вимішуйте фарш хвилин
10, щоб не утворювалися “калюжі” і фарш просочився водою рівномірно. Відставте в сторону.
3. Коли хлібопічка закінчить роботу, вимішайте гладке тісто. Розкачайте тісто в пласт товщиною 3-5 мм. Чашкою або блюдцем виріжте в тесті
кружечки. У центр кожного викладіть по 1 ст. ложці фаршу, зберіть краї тіста в складочки таким чином, щоб вийшов кульок з начинкою.
4. Підготовлені хінкалі по одному опускайте в киплячу підсолену воду і варіть на тихому вогні 10-15 хвилин, поки не спливуть. Час від часу
обережно помішуйте їх дерев’яною ложкою, щоб не прилипали до дна. Коли хінкалі спливуть, варіть їх ще 3-5 хвилин і дістаньте шумівкою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

SHOPPING CART

close