Весняний салат із зеленню Leave a comment

Весна початку радувати першою зеленню і овочами, тому потрібно готувати весняні салати! Свіжість і корисність їх не можна переоцінити, а політ фантазії залежить від Ваших переваг і смаків Ваших близьких.

Ось наприклад спробуйте такий салатик:

Інгредієнти:
300 г спаржі
200 г замороженого зеленого горошку
1 пучок шпинату
1 цибулю-шалот

заправка:
1 червоний перець чилі
? ч. л. кунжутного масла
3 ст. л. оливкового масла
1 ст. л. лимонного соку
1 ст.л. насіння білого кунжуту
1 ч. Л. насіння чорного кунжуту
сіль

Нарізати спаржу по діагоналі на 3-4 тонких шматочка. Очистити і нарізати дуже тонко цибулю-шалот. Подрібнити, попередньо очистивши від насіння, чилі. Розірвати листя шпинату або залишити цілими, якщо вони невеликі. Обсмажити на сухій сковороді насіння чорного кунжуту. Частину насіння – і білих і чорних, відкласти не змішуючи. У блендері змішати всі інгредієнти для соусу. В об’ємній каструлі закип’ятити воду і бланшувати спаржу протягом двох-чотирьох хвилин. Витягнути її з допомогою шумівки з окропу і відразу опустити в миску з крижаною водою. Відцідити і викласти для обсушування на рушник. Точно так же, як і зі спаржею, вчинити з зеленим горошком, але бланшувати його 5-7 хвилин. Перекласти овочі у велику миску, додати листя шпинату і заправити соусом. Посолити, перемішати і посипати білими і чорними насіннями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

SHOPPING CART

close