Перше, і найголовніше – обов’язково використовуйте качиний жир (наприклад, що залишився після приготування качки), або, в крайньому випадку, сало. Тушкована на звичайному маслі капуста має зовсім інший смак!
Більшість страв німецької кухні готуються не надто швидко. Принцип – один: нескладна підготовка, простий наб ор спецій (чорний і червоний перець, кмин, сіль), і тривала термічна обробка: гасіння, обсмажування, запікання. У німецькій кухні прийнято готувати відразу багато, запікати цілу качку або тушкувати сковороду капусти, а потім вже ділити приготоване частування на 3-4 порції. Span> РЕЦЕПТ тушкованою капустою ТРЕБА: 80 г білого вина (або води) ЯК ГОТУВАТИ: Готувати цю страву зручно в мультиварці, тому що не потрібно стежити, щоб капуста не підгоріла, вона рівномірно нагрівається і гаситься, при цьому структура залишається в міру м’якою, не перетравлюється (в рецепті вказані програми мультіварок Stadler Form – Chef One). 1. Капусту можемо заквасити і самі, але простіше купити готову на ринку. Бажано капусту взяти тонко нашатковану. Якщо будете пробувати на ринку, то вибирайте покіслее, після гасіння кислота піде. Якщо капуста у вас нарізана крупніше, то перед гасінням її необхідно подрібнити ножем. 2. Лук ріжемо тонкими півкільцями, яблука тонкими часточками. 3. У мультиварку на дно чаші кладемо качиний жир, потім цибулю і яблука, за допомогою кнопки «Вибір режимів» встановити програму «Жарка» і натиснути «Старт». Помішуємо і чекаємо, коли цибуля стане золотистого кольору. 4. Додаємо нашу капусту, доливаємо вино (воду), за допомогою кнопки «Підігрів / Скасування» вимкнути режим «Жарка» і встановити програму «Гасіння», виставити час приготування 1,5-2 години. 5. Через годину додаємо кмин, цукор, сіль за смаком, якщо капуста спочатку добре просолена, солити не потрібно. Пробуємо на твердість – якщо капуста м’яка, ніжна, то вона готова. Якщо хрумтить – тушкуйте ще 15-20 хвилин. За бажанням можна ще поперчити. Є і невелика «ложка дьогтю» – сильний кислий запах при гасінні, так що будьте готові до провітрювання вашої кухні. А ось для видалення запаху капусти в самій мультиварці допоможе програма “самоочищення”, розроблена спеціальна для дезінфекції чаші і запобігання появи неприємного запаху. Причому її потрібно включати після того, як ви помиєте і насухо витре чашу. Вода або миючий засіб в цьому випадку не додаються Капуста стане відмінним гарніром до будь-якого м’яса, але особливо – до баварських ковбасок, качці, рулька або шніцелю, приготованим в німецьких традиціях. Div> & Nbsp;
770 г квашеної капусти
45 г ріпчастої цибулі
7 г кмину
20 г цукрового піску
45 г яблук
[Gallery ids = “”]