Тальятелле з білими грибами Leave a comment

Найчастіше, перше, про що згадується при згадці італійської кухні – це, звичайно ж, піца. За нею, майже без відриву за популярністю, слід паста. Слово pasta, в перекладі з давньогрецької, означає – «мука, мішана в соусом». Як назва страви, це слово стало вживатися десь на початку 14 століття. Згідно зі статистичними даними, середній італієць з’їдає за рік близько 26 кг макаронних виробів. Італія за цим показником легко обганяє будь-яку іншу країну світу. Ми будемо готувати тісто в хлібопічки, це дуже зручно.

Інгредієнти:

Пшенична борошно – 2 чашки
Збиті яйця – 2 шт.
Сіль – 1? ч. ложки
Рослинна олія – ​​2 ч. Ложки
Вода (якщо необхідно) – 2 ст. ложки
Програма 14 – Тісто для піци

1. Завантажте інгредієнти для тесту в хлібопіч
2. Вимішайте гладке тісто. Якщо необхідно, зчистити зі стінок робочої
ємності налиплі інгредієнти за допомогою дерев’яної лопатки і додайте
трохи води.
3. Готове тісто вийміть з робочою ємності і скачайте в кулю.
4. Для приготування пасти використовуйте спеціальний пристрій або
наріжте пасту вручну.
5. Відваріть в киплячій воді протягом 7 -10 хвилин.

У центральній Італії люблять гриби. У Умбрії, Марке, Лаціо, а також в Тоскані з маремма старанні збирачі грибів борознять лісу, починаючи з кінця літа і до останніх ознак осені.

Білі гриби італійці люблять найсильніше. Їх велика кругла капелюшок може служити начинкою; нарізані кружальцями, вони підходять до м’яса, а дрібно нарубані вживають в складі соусів. Ми пропонуємо Вам приготувати смачну класичний пасту: тальятелле з білими грибами!

Інгредієнти:


  1. білі гриби (свіжі) – 500 гр;
  2. тальятелле – 300 гр,
  3. вершкове масло – 30 гр;
  4. червоний лук – 1 шт;
  5. Часник – 2 зубчики;
  6. розмарин – 1 гілочка;
  7. біле сухе вино – 1/2 склянки
  8. вершки 35% – 250 мл;
  9. оливкова олія – ​​1 ст.л.
  10. пармезан – 100 гр;
  11. сіль, мелений чорний перець

    Промити гриби, почистити і порізати. Розтопити на розігрітій сковороді вершкове масло. Дрібно порізати цибулю на чверті кільцями. Розчавити ножем (тильною стороною) зубчики часнику. Додати в розігріте масло часник, розмарин, а потім цибулю. Пасеруємо на повільному вогні протягом 2-3 хв. Нарізаємо пластинками білі гриби. Додаємо їх в пассеровку. Додаємо вогонь й готуємо до тих пір, поки рідина не впоратися. Ставимо каструлю з водою для макаронів на вогонь. Як тільки вода закипить, додаємо тальятелле в підсолену киплячу воду. І варимо на середньому вогні до стану al dente. Вода випарувалася, прибираємо часник і розмарин з соусу. Додаємо біле вино. І продовжуємо готувати соус на середньому вогні. Як тільки побачимо, що вино випарувалося з соусу, додаємо слідом вершки і акуратно перемішуємо. Сіль і перець додаємо за смаком в соус. Додаємо кілька крапель оливкової олії. Натираємо на середньої / дрібній тертці пармезан. Кому як більше подобається. Перемішуємо макарони і соус в сковороді, зверху посипаємо пармезаном. Прикрашаємо зеленню і тонко нарізаними скибочками пармезану зверху, подаємо до столу на радість близьким і гостям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

SHOPPING CART

close