Соус Песто по-генуезьких Leave a comment

Pesto alla genovese – безсумнівно, найвідоміший делікатес Лігурії. Навіть за межами Італії у цій зеленій толкушки з суміші трав на основі базиліка, оливкового масла, часнику, кедрових горішків та сиру є безліч шанувальників, хоча вони найчастіше приправляють свою пасту стерилізованих Песто в пляшках.
Обов’язково спробуйте свіжий ароматний Песто. Думки щодо інгредієнтів даного соусу так само різноманітні, як і версії єдино вірного способу його приготування. Одні вважають, що потрібно неодмінно класти туди кедрові горіхи, інші також бурхливо обговорюють, чи слід мити листя базиліка і чи можна готувати Песто в блендері, а не толочьв мармурової ступці.

За допомогою блендера можна дуже швидко отримати однорідну безліч, тоді як товкти за традицією дерев’яним товкачем в ступці доводиться досить довго. І все ж думки експертів сходяться в одному: смак ароматного Песто в чому визначається якістю оливкового масла і базиліка. Вони радять використовувати тільки найкраще оливкова олія першого віджиму категорії екстра, вироблене в Лігурії. Для соусу найбільше підходить базилік з дрібними листочками. Ароматні бувають листя, зібрані під час цвітіння.

А якщо Ви все ще сумніваєтеся, то вирушайте в Геную, столицю Песто, і хоча б
раз спробуйте місцевий соус. Тоді Ви відразу переконаєтеся, що ЛігурійскійПесто – єдиний в світі!

Інгредієнти:

Базилік – 5 пучків
Часник – 1 зубчик
Кедрові горішки – 2 ст. ложки (20 г)
велика сіль
Сир Пекоріно (не дуже твердий) – ?? 3 ст. (25 г)
Сиру Пармезан або Грана падано (тертий) – ?? 3 ст. (25 г)
Оливкова олія першого віджиму – 2-3 ст. ложки

Акуратно промити листя базиліка, висушити, перемолоти в блендері з часником, кедровими горішками і дрібкою крупної солі. Поступово досипати тертий сир, ретельно перемішуючи для отримання однорідної маси. Потім повільно влити оливкове масло, постійно помішуючи, поки не вийде маслянистий соус. Перш ніж викладати Песто на пасту
– краще trenette (тип вузької, плоскою пасти), – додати трохи бульйону і перемішати.
Відчуйте смак справжньої Італії!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

SHOPPING CART

close