Індичка – королева різдвяного столу в Великобританії. Звідти цей звичай поширився на велику частину Європи і Америки. Ми пропонуємо класичний рецепт, в якому немає нічого зайвого, але він дозволить отримати ароматну і соковиту птицю. P>
Інгредієнти: strong>
- індичка li>
- оливкова олія (або розтоплене вершкове) li>
- цибуля – 1 шт. Li>
- лимон – 1 шт. Li>
- сіль і перець – за смаком li>
- свіжі або сушені трави: петрушка, розмарин, чебрець, шавлія li>
Ul>
Як приготувати: strong>
- Вимийте і ретельно обсушити індичку. Зігніть хвіст і натріть її зсередини сіллю і перцем. Покладіть всередину трави (якщо у вас сухі – щедро натріть м’ясо), цибулину і лимон, нарізані на четвертинки. Відкладіть по одній четвертинці на потім. Li>
Ul>
- Протолкніте хвіст всередину, щоб при запіканні з неї не випаровувався сік. Максимально ретельно закрийте отвір на животі, закріпивши шкірку зубочистками (можно і зашити). Стягніть ніжки мотузкою. Li>
Ul>
- Підніміть шкірку на шиї і засуньте в горло залишилися четвертинки цибулі і лимона. Закрийте отвір шкіркою. Li>
Ul>
- Поверхность індички натріть сіллю, перцем і спеціями і змастити повністю маслом (можна обмежитися сіллю, теж буде смачно). Покладіть на деко грудкою донизу, а крильця загорніть на спину – так вони будуть менше підгорати. Li>
Ul>
- Поставте індичку в духовку, розігріту до 200 градусів. Через годину зменшите температуру до 150 градусів. При бажанні на цьому етапі її можна накрити фольгою, але не забудьте прибрати фольгу за півгодини до готовність, щоб птах підрум’янилася. Ще через годину вийміть індичку, переверніть її грудкою вгору, поверніть в духовку і доведіть до готовності. Li>
Ul>
- Як розрахувати потрібний час? Близько години на кожні два кілограми ваги, тобто 6-кілограмова птах буде готуватися приблизно три години. Li>
Ul>
- І останній етап – діставши індичку з духовки, не поспішайте подавати її на стіл. Дайте пташці відпочити протягом напівгодини, накривши її фольгою. Так вона буде соковитіше і смачніше. Li>
Ul>
Різдвяна вечеря в кращих традиціях Великобританії готовий. Смачного!
& Nbsp;