Скляний чайник: методи боротьби з накипом і догляд Leave a comment

ВІД ЧОГО З’ЯВЛЯЄТЬСЯ накипу в чайнику
Білий осад на стінках чайника, сухість шкіри, яка страждає побутова техніка, – це лише деякі з негативних наслідків використання занадто жорсткої води. Виною всьому є два елементи – кальцій і магній. Однак це не означає, що з ними не можна впоратися в домашніх умовах.

Жорсткість водного розчину визначається геологічною складом порід, через які він протікає. Рівень жорсткості можна перевірити в лабораторних умовах, скористатися послугами спеціальних компаній або зробити тест самостійно. А ще швидше наявність домішок у воді можна побачити в домашніх умовах на кухонних приладах.

Високі рівні кальцію і магнію можуть бути присутніми у водопровідній воді і, потрапляючи в чай ​​або каву, вони хоч і не можуть завдати істотної шкоди здоров’ю, але залишаються на стінках чайника у вигляді накипу, яка представляє собою крейдяну білувату кору.

Згодом жорсткі відкладення води утворюють тверді покриття і стають ідеальним місцем для розмноження мікробів. Видалення накипу зсередини дозволяє тримати чайник в чистоті, попередити утворення хвороботворних бактерій і зменшує кількість пошкоджень поверхні та дна.

Щоб пом’якшити воду, можна використовувати фільтри. Деякі моделі можна відразу прикріпити до кухонного крану, а інші поміщаються в глечик для зберігання питної води. Така фільтрована вода має кращий смак, але ефект залежить від мінералів, які містяться в конкретному водному розчині. Якщо пристрій не має вторинного фільтра, то він не може видалити більшість забруднень.

Ось чому з’являється в чайнику накип від фільтрованої води. Фільтри зі зворотним осмосом пом’якшують воду протягом короткого часу, перш ніж їх функції зруйнують ті ж мінеральні сполуки.

ЯК УНИКНУТИ накипу
Жорсткість води по-різному впливає на стан кухонних приладів в залежності від вмісту в ній домішок. Щоб уникнути необхідності часто видаляти накопичення, спробуйте проводити деякі заходи чистки в домашніх умовах:

  • Зливайте воду після кожного використання – зберігання стимулює утворення накипу.
  • Регулярно споласкивайте резервуар теплою водою.
  • Використовуйте фільтри для пом’якшення води – якщо вона містить меншу кількість мінералів, є невелика ймовірність наростання осаду.

    Щоб продовжити термін служби приладів і пити по-справжньому смачну каву або чай, необхідно проводити профілактичні заходи, які дозволять попередити утворення карбонату кальцію.

    ЯК почистити СКЛЯНИЙ ЧАЙНИК ВІД НАКИПУ
    Кожен з нас щодня використовує чайник для отримання гарячої води, особливо це стосується приготування кави або чаю. Тому не дивно, що з часом зростає кількість бруду, яке залишається на дні і по внутрішній стороні приладу.

    Кухонні прилади, виготовлені з боросилікатного скла, вкрай стійкі до впливу високих температур. Їх перевагою є той факт, що вони не поглинають запахів і є ідеальними теплоизоляторами. Крім того, вони унікальні своєю конструкцією. Скляні чайники, безумовно, прекрасний вибір елегантності в тому випадку, якщо вони належним чином очищені від опадів. На жаль, поряд з традиційними ємкостями з металу або алюмінію, вони схильні до впливу жорсткої води. Водопровідна вода містить мінерали, такі як кальцій, які при кипінні осідають на стінках ємності. Вони утворюють білий наліт, який з часом не тільки псує смак напоїв, але і вкорочує продуктивності самого приладу. Тепер давайте поговоримо про те, як видалити накип у домашніх умовах.

    Спосіб видалення накипу, який рекомендує виробник чайників Stadler Form:

    УКСУС

    Щоб видалити накип, налийте в чайник 1 чашку білого оцту і долийте чайник водою до позначки максимального рівня. Залиште чайник на ніч. Не кип’ятити! Вилийте розчин з чайника. Наповніть чайник чистою водою, закип’ятити, злийте воду. Повторіть цю процедуру ще раз, після цього чайник знову буде готовий до використання.

    Інші способи видалення накипу:

    ЛИМОННА КИСЛОТА

    Лимон є не тільки прекрасним косметичним продуктів, але і дуже ефективний як чищення накипу. Кислота, що містить в ньому, відмінно розчиняє карбонат кальцію без використання жорстких і токсичних хімічних речовин. Рекомендується використовувати в таких пропорціях:




      • 1-1,5 столових ложки лимонної кислоти на кожен літр води
      • сік одного лимона на один чайник
      • часточки одного лимона на ємність



        Після кип’ятіння очистіть резервуар, залийте свіжою водою і ретельно його промийте. Закип’ятіть воду ще раз і вилийте в раковину.

        CALGON

        Засіб для посудомийних машин має унікальний склад з активними інгредієнтами, які борються з кальцинованої відкладеннями. Вони здатні пом’якшити освіти, що дозволить швидко і ефективно очистити скляну емкость.Для цієї мети необхідно використовувати 1 чайну ложку порошку на 3 літри води. Слід прокип’ятити суміш в приладі, вилити і добре промити в теплій воді.

        ПОРАДИ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ПРОДОВЖИТИ ТЕРМІН СЛУЖБИ ЧАЙНИКА

        1. Ніколи не залишайте воду в ємності і виливайте її після кожного використання.
        2. Очищайте чайник постійно оцтом або лимоном, по крайней мере, один раз на місяць.
        3. Залишайте кухонний прилад сухим після його використання.

          Чистий скляний чайник економить гроші:

          • Для того щоб закип’ятити воду в ємності, повної накипу, необхідно набагато більше енергії.
          • Готуйте тільки необхідну кількість окропу – таким чином ви можете заощадити багато часу, води і енергії.

            Сама жорстка вода не є проблемою, проте при нагріванні її хоча б до температури 550С мінерали, що містяться в ній, утворюють кам’янисті, брудно-білі депозити, засмічуючи внутрішні стінки прозорих скляних чайників.

            Боротися з цим необхідно постійно, щоб отримувати якісний окріп і продовжити термін служби резервуара!

Залишити відповідь

SHOPPING CART

close