Різотто по-міланські Leave a comment

Різотто – це наріжний камінь кулінарії. Тому що якщо Ви навчитеся готувати різотто як слід, то попутно дізнаєтеся безліч кулінарних секретів і опануєте декількома абсолютно необхідними кухарськими навичками. І зможете правильно приготувати і суп, і соус, і рагу, і все що хочете.

Справжнє різотто можна приготувати тільки з певних сортів рису. Найкраще підійдуть італійські: арборіо, карнаролі і віалоне нано, з високим вмістом крохмалю, який, виділяючись під час приготування, надає страві необхідну текстуру і не розварюється, вбираючи велику кількість вологи. Сьогодні рис, відповідний для різотто, можна купити в будь-якому пристойному магазині.

У готовому різотто неодмінно повинна відчуватися тверда серединка рису, а ось густота страви відрізняється від регіону до регіону. В долині річки По, де вирощується велика частина італійського рису, вважають за краще рідке різотто, а в Болоньї і П’ємонті – більш густе.

Рецептів різотто – сотні, серед них є прості і неймовірно складні. Але вчитися його готувати, краще на прикладі найпростішого і самого класичного рецепту – Ризотто по-міланськи.

Ми готуємо різотто в мультиварці, для цього в мультиварці Stadler Form є спеціальна програма, і Вам рекомендуємо!

Інгредієнти (4-6 порцій):

Рис арборіо або карнаролі – 400 г
Шафран (рильця) – 1 щіпка
Вершкове масло – 50 г
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Вино біле сухе – 100 мл
Сир «Пармезан» – 50 гр
Курячий бульйон – 2 л.

Заздалегідь приготувати курячий бульйон за рецептом «Курячий бульйон». Рис для різотто не рекомендується мити, так як він покритий крохмалем, який надає страві необхідну текстуру.
Лук нашаткувати, моркву натерти на крупній тертці. За допомогою кнопки «Вибір режимів» встановити програму «Жарка». Розтопити половину вершкового масла, обсмажити на ньому цибулю і моркву, помішуючи, поки цибуля не стане прозорим. Додати рис і перемішати, щоб він був повністю покритий маслом, продовжувати обсмажувати, поки рис не стане напівпрозорим, періодично перемішуючи. Влити вино, продовжувати перемішувати поки вся рідина не вбереться. Потім влити курячий бульйон, додати шафран, добре перемішати і закрити кришку.
За допомогою кнопки «Підігрів / Скасування» відключити режим «Жарка» і встановити режим «Різотто». Натиснути «Старт».
Після закінчення програми додати вершкове масло, нарізане маленькими шматочками і тертий сир, швидко розмішати. Подавати на стіл в теплих тарілках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

SHOPPING CART

close