У сезон гарбуза пшоняна каша з гарбузом – один з кращих сніданків, який порадує і дорослих і дітей маленькими шматочками сонечка в тарілці. Готується дуже просто, вимагає тільки трохи часу і уваги.
Інгредієнти (4-6 порцій): strong>
Пшоняна крупа – 2 мірні чашки
Молоко – 6 мірних чашок
Гарбуз – 400 г
Цукор – 1 ст.л.
Сіль, вершкове масло за смаком.
Промити пшоняну крупи в теплій води, потім замочити в окропі на 1 мин. Гарбуз нарізати маленькими кубиками або потерти на крупній тертці. У чашу мультиварки покласти крупу і гарбуз, перемішати. Залити молоко. Додати сіль і цукор за смаком. Закрити кришку. За допомогою кнопки «Вибір режимів» встановити програму «Молочна каша» і натиснути «Старт». Після закінчення програми додати в кашу вершкове масло і перемішати.