Інгредієнти: strong>
600 г борошна + 50 г (буде потрібно при замісі)
250 мл теплого молока
10 г сухих активних дріжджів
2 яйця + 2 жовтки (білок збережіть для білкової глазурі)
100 г вершкового масла
150 г цукру
220-250 г ізюму (можна взяти улюблені цукати)
дрібка солі
100 г ванільного цукру / цукрової пудри для глазурі
кілька крапель лимона для глазурі
Розведіть дріжджі в теплому молоці і залиште хвилин на 15, повинна з’явитися шапочка. А ви тим самим дізнаєтеся, що дріжджі в порядку і з ними можна працювати.
500 г просіяного борошна змішайте з дрібкою солі, додайте дріжджі з молоком. Розмішайте, накрийте вологою серветкою і залиште опару на 30 хвилин в теплому місці. Решта борошно знадобиться при наступному замесе.2 яйця і 2 жовтки розітріть з цукром і ваніллю. До опарі додайте яйця з цукром і м’яке масло. Добре розмішайте, поступово всипаючи решту борошна. Замісити м’яке тісто (тут може знадобиться трохи додаткової борошна), знову накрийте серветкою і залиште підходити на 1 годину. Що піднялося тісто осадити, додайте родзинки. Ізюм попередньо треба вимити, просушити і посипати борошном (щоб в пасці рівномірно розподілився). Злегка підмішування тісто з родзинками і дайте піднятися ще раз в теплому місці (40-60 хвилин).
Підготуйте чашу мультиварки – змастіть вершковим маслом. Поставте чашу на режим “Підігрів” на 15 хвилин. Покладіть тісто в чашу на 10 хвилин на цьому ж режимі. Вимикайте мультиварку і залишайте тісто в закритому мульте на 40-60 хвилин. Тісто підніметься. Включайте мультиварку на режим »Випічка” на 45 хвилин. Потім відразу ще на 45 хвилин, не відкриваючи мультиварку. Потім відкрийте і перевірте паску на готовність дерев’яною паличкою. Для глазурі збийте до щільності і блиску білок з цукровою пудрою і лимоном). Дайте пасці охолонути і покрийте глазур’ю.
Для прикраси як на фото – розтопила шоколадку, виклала букви і кружечки на папір для випічки. Потримала в холодильнику і виклала на глазур.