Серед найбільш поширених страв, яким ми з Вами віддаємо перевагу за сніданком – це омлет. Ця страва з яєць має низку істотних переваг, якими і пояснюється його популярність.
Омлет нескладний у приготуванні, але при цьому смачний і корисний. Готується омлет дуже легко, тим більше в мультиварці, тому що не потрібно стежити, що він підгорить, а при цьому він рівномірно проготавлівается. Для додання омлету ще більшої насиченості смаку, в нього в якості інгредієнтів включають тертий сир, різні м’ясні продукти (наприклад – ковбасу,
шинку та інше), а також овочі – цибулю, томати, перець, в загальному, що Вам підкаже фантазія.
Природно, що завдяки поширеності страви, багатьох, особливо прихильників здорового харчування і тих, хто стежить за масою тіла, цікавлять такі прості питання, як: яку має омлет калорійність, яка користь омлету і чи має це блюдо будь-які дієтичні властивості. Омлет має цілу низку корисних властивостей. А серед усіх страв, що готуються з яєць, омлет, напевно, найбільш корисний. Дане блюдо, якщо, звичайно, він було правильно приготоване, зберігає в собі всі корисні властивості яєць.
Курячі яйця – це хороші джерело біологічно активних компонентів, необхідних для людини. З вітамінів можна назвати вітаміни А, В, B6, D і Е, фолієва кислота (вітамін В9). Мінеральний склад представлений залізом, калієм, кальцієм, фосфором, міддю. У них також містяться незамінні амінокислоти і повноцінний білок. При цьому всі перераховані речовини містяться в яйці ідеально збалансовано, завдяки чому засвоюються організмом цілком. Одне яйце покриває 25% від добової кількості необхідних організму речовин. Тому рекомендується вживати по 2 яйця за день – у вигляді омлету або у вареному вигляді.
Інгредієнти (2-3 порції): strong>
Яйце – 6 шт.
Молоко – 1 мірна чашка
Сіль за смаком.
В окремому посуді змішати (Не збиваючи) яйця, молоко і сіль до однорідного стану. Чашу мультиварки змастити маслом. За допомогою кнопки «Вибір режимів» встановити програму «Пароварка». Встановити час приготування 25 хвилин. Почекати поки чаша трохи нагріється, вилити суміш і закрити кришку. Якщо Ви будете додавати наповнювачі, їх треба попередньо обсмажити або трохи загасити, а тільки потім додавати яєчну суміш.