Ледачі голубці національне блюдо польської кухні. По-польськи це блюдо називається бігос і являє собою рубане м’ясо з тушкованою капустою і гарніром із гречаної каші, так само блюдо щедро приправляють хріном і гірчицею!
Як і багато популярних страви інших кухонь, ліниві голубці міцно влаштувалися і в нашому меню. Звичайно, рецептура в ході історії і звичок можливо і змінилася, але це зовсім не зменшило чудовий смак цієї страви.
Рецепти голубців і ледачих голубців дуже схожі, але по-другому випадку клопоту трохи менше і смак страви виходить ніжнішим. В цілому процес приготування не має суворої рецептури – головне взяти свіжі продукти і поєднати їх в правильній для вас пропорції (хтось любить більше капусти, ну а хтось додає її зовсім трохи для запаху і соковитості). Так само важливо зробити смачною соус-заливку для гасіння ледачих голубців. Подавати гарячими зі сметаною.
Інгредієнти (3-4 порції): strong>
Капуста – 200 г
Фарш м’ясний – 250 г
Рис – 1/3 мірної чашки
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Яйце – 1 шт.
Сіль, спеції, зелень за смаком.
Для соусу: strong>
Вода – 1,5 мірні чашки
Майонез – 1 ст.л.
Сметана 1 ст.л.
Томатна паста – 1 ст.л.
Сіль, перець, зелень за смаком.
Капусту подрібнити, замочити в окропі на 5-7 хвилин, потім злити воду
і віджати. Рис відварити до напівготовності. Цибулю дрібно нашаткувати.
Змішати рис, фарш, капусту, цибулю, вбити яйце, додати сіль і спеції,
добре перемішати. Мокрими руками сформувати котлетки.
Інгредієнти для соусу змішати в окремій ємності.
У чашу мультиварки викласти котлетки і залити соусом. За допомогою
кнопки «Вибір режимів» встановити програму «Гасіння», встановити
час приготування 1 годину і натиснути «Старт».