Тартар – французький соус, який робиться на основі вареного яєчного жовтка і рослинного масла. Багато кулінари кладуть в тартар подрібнені мариновані огірки, часник і каперси, хоча це необов’язково. Смачна і оригінальна заправка ідеально підходить до риби і морепродуктів, додаючи до їх смаку нові свіжі нотки. Соус тартар в домашніх умовах готується легко, рецептів його багато – все залежить від ваших уподобань.
Інгредієнти: strong>
Яйця – 2 шт.
Гірчиця діжонська – 1 ст.л.
Рослинна олія – 30 мл
Лимонний сік – 1 ст. л.
Корнішони – 50 г
Каперси – 1 ст. л.
Петрушка дрібно посіченою – 1 ст. л.
Кріп дрібно порубаний – 2 ч. Л.
Разморозьте варено-морожені креветки (відваріть сирі), почистіть їх, залишаючи хвостовий сегмент.
Для приготування соусу зваріть яйця круто і розітріть яєчні жовтки до дрібної крихти. Додайте в масу гірчицю і збийте блендером до однорідності, потім поступово влийте рослинне масло, не припиняючи збивати. Посоліть і поперчіть соус до смаку, влийте лимонний сік, додайте порізані дрібними кубиками або натертих на тертці солоних огірків і кілька гілочок будь посіченої зелені. Соус тартар не слід зберігати більше двох днів: він може зіпсуватися.
Тартар можна приготувати в різних варіаціях – зі сметаною і майонезом без яєць, додати в нього трохи сухого вина або соусу табаско, ввести помідори, моцарелу і рибу різних сортів.
& Nbsp;