Це товсті вафлі. М’які, повітряні, солодкі, з хрумкою скоринкою. Батьківщиною рецепта вважається Бельгія, а точніше – Брюссель.
Інгредієнти: strong>
Молоко – 170 мл
Яєчні білки – 3 шт.
Вершкове масло – 150 г
Цукор, ванілін
Борошно – 150 г
Фрукти, шоколад, мед, збиті вершки, морозиво за смаком.
У каструлі нагрійте молоко і розтопіть в ньому вершкове масло. Додайте ванілін. Коли суміш нагріється приблизно до 50 градусів, зніміть каструлю з вогню і повільно додайте борошно, збиваючи міксером до однорідної маси.
Окремо збити міксером яєчні білки, додаючи потрохи цукор, до міцної піни. Акуратно з’єднайте яєчні білки з приготовленою раніше сумішшю.
Злегка змастіть вафельницу вершковим маслом і готуйте на середній потужності 5-7 хвилин.
Подавайте з фруктами і морозивом, шоколадом, збитими вершками або медом на Ваш смак!