Апельсиновий мармелад в хлібопічці Leave a comment

Мармела? Д (від франц. «Marmelade» – «пастила з айви» – кулінарний продукт, приготований з фруктів, варених з цукром з додаванням згущувача і смакових добавок (може вважатися різновидом густого варення). Як загусник використовують такі речовини, як пектин , агар-агар, желатин. В англомовних країнах слово англ. marmalade означає тільки варення з цитрусових (особливо з апельсинів). слово походить від португальського marmelada, що означає виключно варення з айви.

Густе варення з апельсинів з такою назвою стало популярно в Великобританії, звідки мода на такі продукти проникла на континент разом з назвою – в німецькій мові Marmelade означає повидло або варення.

Європейці познайомилися з мармеладом під час Хрестових походів в Малій Азії. Історична батьківщина мармеладу – Близький Схід і Східне Середземномор’я. Для того, щоб зберегти урожай, плоди або сік ягід і фруктів виварювали до максимального згущення.

Інгредієнти:
Сік апельсинів – 3 середніх
Терта апельсинова цедра – від 2 шт.
Цукор для консервування – 1 чашка
Вода – 1 ст. ложка
Пектин, якщо необхідно – 2 ч. Ложки

Програма 7 – Джем

рекомендації:
– Підігрійте банки перед наповненням.
– Якщо необхідно, використовуйте програму додаткового часу приготування, до отримання потрібної консистенції.
– Перш ніж розливати мармелад в банки, вийміть з робочою ємності лопать для вимішування за допомогою щипців.
– Не відкривайте кришку хлібопічки під час перемішування мармеладу.
– Для отримання густої консистенції використовуйте пектин.
– Рецепт розрахований на приготування мармеладу для заповнення банки об’ємом 400 м

Залишити відповідь

SHOPPING CART

close